Toimitilasaneerauksen ja muun korjausrakentamisen erityisosaaja
Kilpailuvaltti

Agomar on usein kustannustehokkain valinta, hinta-laatusuhteemme on erinomainen

Kilpailuvaltti

Olemme joustavia ja mukautumiskykyisiä, toimimme hyvässä yhteistyössä tilaajan kanssa

Kilpailuvaltti

Sovittu aikataulu ja kustannukset pitävät, urakkamme eivät myöhästy

Meilahden tornisairaala, Helsinki

Vaativa remontti keskellä toimivaa Tornisairaalaa

Remontti on aina tarkkuutta vaativa operaatio, johon kuuluu monia huomiota vaativia asioita. Mutta entä silloin, kun remontti tehdään keskellä sairaalaa, joka on täydessä toiminnassa? Kyseessä on haaste, jota kovin moni rakennusliike ei ole kohdannut. Agomar otti kuitenkin haasteen vastaan, ja lopputulos on Meilahden tornisairaalan tarkkojen vaatimusten mukainen. 

Tornisairaalan heräämö rakennettiin keskelle toimivaa sairaalaa.

HUS:in projektipäällikkö Lari Warva kertoo, että Agomar remontoi entiset tehovalvontatilat leikkaushuoneiden viereen. Tilat muutettiin Meilahden tornisairaalan heräämöksi. 

”Kyseessä oli vaativa hanke, koska käytännössä seinän toisella puolella oli sairaalan toiminta koko ajan käynnissä. Entinen tehovalvontatila sijaitsee siinä osaston vieressä. Olosuhteiden hallinta oli todella tärkeää, koska rajapinnan toisella puolella oli toiminnassa olevia leikkaussaleja.”, Warva sanoo. 

Remontti vaati erikoisjärjestelyjä 

Kun remonttia tehdään niinkin haastavassa ympäristössä kuin toimivassa sairaalassa, pölyn ja melun hallinta ovat avainasemassa. Sairaalatiloihin ei saa päästä mitään sinne kuulumatonta, ja myös ylimääräinen melu täytyy suodattaa äärimmäisen hyvin pois. 

”Työmaalogistiikka oli tärkeässä osassa ja kaikesta pienestäkin metelistä piti ilmoittaa etukäteen. Jos kirurgi vaikkapa leikkaa aivan lähistöllä, niin äkkinäisiä ääniä ei saisi tapahtua. Remontti oli kaiken kaikkiaan todella kurinalainen prosessi.” 

Heräämötila vaati paljon erilaisia sähköasennuksia.

Oman haasteensa saneeraukseen toi myös työkalujen ja rakennustarvikkeiden kuljettaminen työmaalle. Sairaalan tiloissa ei saanut kuljettaa rakennusmateriaaleja tai työkaluja, joten tavaroiden kuljettamiseen keksittiin omanlaisensa ratkaisu. 

”Materiaalilogistiikka oli myös oma haasteensa. Sairaalan sisäpihalle rakennettiin nosturi, jolla nostettiin tavarat urakka-alueelle. Sitten myös purkujäte laskettiin alas nosturin avulla.” Warva muistelee projektia. 

Uusi heräämötila kerää kiitosta 

Warva kertoo, että urakka onnistui monista haasteista huolimatta loistavasti ja uusi heräämötila on nyt toiminnassa. Tila ei ole ainoastaan toiminnaltaan täydellinen, vaan myös ulkonäkö miellyttää silmää. 

”Käyttäjiltä on saatu hyvää palautetta remontin laadusta, ja arkkitehtuuri on myös kerännyt kiitosta. Muutkin käyttäjäyksiköt ovat olleet tyytyväisiä.” 

Heräämössä käytetään monia tärkeitä sähkölaitteita, joten sähkötekniikan täytyy olla tilassa aivan omalla tasollaan. Warva kertoo, että entisen tehovalvontatilan talotekniikka uusittiin aivan kokonaan, sillä tilan käyttötarkoitus muuttui niin paljon. 

”Siellä rakennettiin uusia väliseiniä ja purettiin vanhoja seiniä. Koko heräämö on käytännössä G2-tilaa, eli sähköteknisesti hyvin vaativaa tilaa. Kaikki täytyy maadoittaa ja suojaerotusmuuntajien kautta laitetaan sähköt. Tilaan täytyy myös tulla muun muassa katkeamatonta sähköä ja hoitajakutsujärjestelmä.” 

Agomarin toiminnasta Warvalla on ainoastaan hyvää sanottavaa. 

”Voin sanoa rehellisesti, että yhteistyö oli hyvää. Sen voi kyllä erikseen mainita. Ongelmia ei ollut matkan varrella, ja voin suositella Agomaria muillekin.” 

Haluatko lisätietoja projektista?

Mikko Holopainen

Työnjohto ja tarjouslaskenta

040 743 4085
mikko.holopainen@agomar.fi

Olemme joustava, ratkaisukeskeinen ja mukautuvainen kumppani jokaiseen saneerausprojektiin!

Kilpailuvaltti

Agomar on usein kustannustehokkain valinta, hinta-laatusuhteemme on erinomainen

Kilpailuvaltti

Olemme joustavia ja mukautumiskykyisiä, toimimme hyvässä yhteistyössä tilaajan kanssa

Kilpailuvaltti

Sovittu aikataulu ja kustannukset pitävät, urakkamme eivät myöhästy

Luotettava Kumppani Me olemme luottokelpoinen yritys Bisnode rating järjestelmän mukaan.  RALA-pätevyys

Agomar Oy

Gyldenintie 10 C 29, 00200 Helsinki

040 743 4085
info@agomar.fi

Pyydä tarjous

Copyright © 2024 Agomar Oy